NOS Journaal vanaf vandaag in superscherp HD

18-05-2015

Hilversum - Vanaf vandaag is het NOS Journaal van 18.00 en 20.00 uur, het NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur te zien in superscherp HD. Daarmee worden nu alle programma’s van de NOS uitgezonden in de beeldstandaard van deze tijd. Eerder schakelden de sportprogramma’s van de NOS al over en in november vorig jaar volgden de dag-Journaals, NOS op 3 en het late NOS Journaal.

“Uitzenden in HD is niet alleen een kwestie van een paar nieuwe camera’s aanschaffen: om de hoge beeldkwaliteit aan te kunnen, moet bijna alle apparatuur in de regieruimte worden vervangen. Een kostbare zaak, en de reden waarom met de ombouw is gewacht totdat de apparatuur was afgeschreven”, laat de NOS vandaag weten.

De afgelopen vijf maanden is de regieruimte omgebouwd. Ook zijn de afgelopen vijf maanden de nieuwe spullen getest en is het NOS-personeel opgeleid en getraind. “Maar nu is dan ook de laatste televisiestudio in het NOS-gebouw vernieuwd. Met als gevolg: haarscherp beeld voor alle NOS-uitzendingen, met betere en mooiere kleuren en meer diepte in de decors”, aldus de NOS.

Bron: www.showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)