RTL Z neemt Bright over

21-04-2015

Hilversum - RTL Z heeft overeenstemming bereikt met Veen Media over de overname van Bright, het toonaangevende Nederlandse mediamerk over technologie, innovatie en lifestyle.

Met deze strategische overname speelt RTL Z in op de groeiende nieuwsgierigheid naar ontwikkelingen zoals de robotisering van de samenleving, zelfrijdende auto’s, de laatste gadgets en de opkomst van wearables.

Tech is dan ook een belangrijk nieuw domein voor ‘het nieuwe RTL Z’ dat op 7 september wordt gelanceerd. RTL Z is vanaf die datum ook in de avond op televisie te zien. De acquisitie van Bright zorgt ervoor dat ‘the best of tech’ steeds binnen handbereik is bij het nieuwe RTL Z. Met een wekelijks televisieprogramma in de avond, het toonaangevende event Bright Day en met vernieuwde site en apps, wordt Bright het tech platform voor iedereen met interesse in technologie en innovatie.

Joris van Lierop, uitgever RTL Nieuwsgroep: “Technologie zit ons steeds vaker letterlijk op de huid, het heeft enorme impact op hoe we werken, ontspannen, ondernemen en denken. RTL Z wordt het merk voor ondernemende mensen die willen weten waar de kansen liggen. Samen met Bright willen we laten zien wat de toekomst brengt.”

Erwin van de Zande, hoofdredacteur Bright: “Bright wordt een bouwsteen van iets heel nieuws dat straks uniek is in Nederland. Dat sprak mij als hoofdredacteur en persoon enorm aan. RTL Z neemt tech bovendien serieus en erkent daarmee de groeiende impact die tech heeft op ons leven. Geen enkele grote speler in Nederland biedt tech aan via tv, digitaal én events. The future is bright!”

Bron: showbizznetwork.nl (@ShowbizzNWNL)