Afspraken over banen en groei op Benelux-top

30-04-2015

Minister-president Rutte heeft op de Benelux-top in Brussel afspraken gemaakt met premier Michel van België en minister-president Bettel van Luxemburg. 

De drie regeringsleiders hebben een gemeenschappelijke verklaring aangenomen met als titel 'Een Benelux-actieplan voor banen en groei'. In de verklaring staat een lijst met actiepunten voor nauwere samenwerking om ondernemen binnen de Benelux makkelijker te maken. Onder meer door de regeldruk voor ondernemers in de detailhandel te verminderen, door de btw-afhandeling bij grensoverschrijdend zakendoen te versimpelen en door internationaal online zakendoen makkelijker te maken.

Door de drie regeringsleiders is ook afgesproken om in het eerste kwartaal van 2016 samen op handelsmissie te gaan. Daarmee willen de drie landen de Benelux ook internationaal laten zien. Dat plan zal verder uitgewerkt worden. 'In de Benelux pakken we samen problemen aan en pakken we samen kansen. Dat doen we ook vandaag. Hoewel de economie in de Benelux-landen aantrekt is de werkloosheid nog te hoog. Daarom hebben we gesproken over versterking van onze interne markt om zo groei en banen te creëren', aldus Rutte na afloop van de top.  

Bron: Rijksoverheid; Foto: ANP