Meer geld voor kappers in loondienst

16-05-2019

UTRECHT (ANP) - Kappers krijgen opnieuw een loonsverhoging en vakbond FNV is weer binnenboord bij de cao voor kappers. Werkgeversorganisatie ANKO heeft dit keer met zowel vakbond CNV als FNV afspraken gemaakt. Bij de vorige cao, ruim een jaar geleden, wilde FNV niet tekenen.

Volgens CNV-bestuurder Willem Kruithof krijgen de circa 23.000 kappers in loondienst er per 1 januari volgend jaar 2 procent aan loon bij. De cao-partijen leggen hun onderhandelingsresultaat de komende tijd voor aan de eigen achterban. Als die akkoord gaan geldt de nieuwe cao tot 1 februari 2020. De onderhandelaars zullen dus snel weer om de tafel moeten om verdere afspraken te maken.

Nederland telt overigens veel meer kappers. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde nog niet zo lang geleden dat er alles bij elkaar ongeveer 45.000 mensen in de kappersbranche werken. Ruwweg de helft daarvan is zelfstandig ondernemer en valt dus niet onder de cao. Het gaat onder anderen om thuiskappers en om kleine salons aan huis.

 © 2019 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN