Personeel Eneco stapt naar Ondernemingskamer

16-04-2018

ROTTERDAM (ANP) - De centrale ondernemingsraad (or) van Eneco stapt naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam om onderzoek te vragen naar het handelen van de raad van commissarissen van het energiebedrijf. Er wordt op korte termijn een verzoek ingediend.

De or wil het handelen van de raad van commissarissen laten onderzoeken in het conflict met een groot deel van de aandeelhouders over de geplande privatisering van Eneco. Eneco is in handen van een grote groep gemeenten en afgelopen najaar werd een verkoopproces in gang gezet. Er werd echter geklaagd dat de raad van commissarissen te weinig opkwam voor de belangen van aandeelhouders, die zelfs dreigden de toezichthouders naar huis te sturen. Dit conflict werd in februari na onafhankelijke bemiddeling opgelost.

Volgens de or bevinden de 3500 werknemers van Eneco zich vanwege de mogelijke verkoop in onzekerheid en is het van groot belang dat alle partijen bij het bedrijf op correcte wijze te werk gaan. De raad zet ook vraagtekens bij de bekendmaking op maandag dat topman Jeroen de Haas van Eneco per 1 september vertrekt. Volgens Eneco is zijn vertrek in goed overleg besloten. De or spreekt echter van een ,,plotseling besluit¨ en een ,,vroegtijdig vertrek'' van De Haas.

 © 2018 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN