Werkloosheid licht gedaald in februari

19-03-2015

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in februari licht gedaald, tot 7,1 procent van de beroepsbevolking. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag heeft gepubliceerd. In januari bedroeg de werkloosheid nog 7,2 procent.

Nederland telde afgelopen maand 633.000 werklozen. Dat waren er 12.000 minder dan in januari. Het aantal mensen dat wel een baan had, bleef volgens het CBS evenwel nagenoeg gelijk. De daling van de werkloosheid is dan ook het gevolg van een krimp van de beroepsbevolking, aldus het statistiekbureau.

Per saldo waren vorige maand 13.000 mensen minder aan het werk of actief op zoek naar werk. De afgelopen maanden was nog sprake van een lichte groei van de beroepsbevolking, die nog altijd ruim 8,9 miljoen mensen telt.

Lodewijk Asscher

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) sprak desondanks van goed nieuws. ,,Langzaam maar zeker zien we ook op de arbeidsmarkt tekenen van herstel'', zei hij in een reactie. Wel blijft de werkloosheid volgens de bewindsman ,,te hoog''.

Het aantal ww-uitkeringen is in februari licht gedaald tot 455.000, zo blijft uit cijfers van uitkeringsinstantie UVW. Het aantal uitkeringen aan 50-plussers nam afgelopen maand toe, in alle andere leeftijdsgroepen was sprake van een afname.

(c) ANP 2015, alle rechten voorbehouden