2713 coronabesmettingen en 38 sterfgevallen gemeld

door | sep 26, 16:09

BILTHOVEN (ANP) – Het aantal bevestigde coronabesmettingen is gestegen met 2713. Tussen vrijdagochtend en zaterdag zijn die positieve tests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is iets minder dan op vrijdag, toen het aantal gevallen met 2777 toenam. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 17.000 mensen positief getest op het coronavirus.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 38. Dat is het hoogste aantal meldingen sinds 15 mei. Daaronder waren 21 sterfgevallen in IJsselland (Zwolle en omstreken). Zeven patiënten overleden in Kampen, drie in Raalte en drie in Deventer.

Het aantal geregistreerde ziekenhuisopnames steeg zaterdag met 29. Op vrijdag meldde het RIVM 36 ziekenhuisopnames en 16 sterfgevallen. Die gegevens komen soms met wat vertraging binnen.

De gemeente Amsterdam telde 335 nieuwe besmettingen, in Den Haag werden 197 positieve tests geregistreerd en in Rotterdam kregen 164 inwoners te horen dat ze besmet zijn geraakt. in de regio Hollands Midden, waar onder meer Leiden en Gouda onder vallen, steeg het aantal besmettingen met 256.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Bezig met laden

Schrijf u in...

Tafelgesprekken

Het Weer

Startmakkelijk.nl

Dagelijks nieuws en business  

Marketing

Alle marketing voor uw bedrijf 

Events

Alle opkomende evenementen 

Community

Vraag het de community