Aantal besmettingen met coronavirus in Nederland stijgt naar 24

door | mrt 3, 13:03 | Zorg & Welzijn

BILTHOVEN (ANP) – Het aantal aangetoonde besmettingen met het nieuwe coronavirus in Nederland is toegenomen tot 24. Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn zes nieuwe gevallen gemeld. De mensen die het virus hebben opgelopen, zitten thuis in quarantaine.

Bijna alle Nederlanders bij wie het coronavirus is vastgesteld, zijn in Noord-Italië geweest óf gezinsleden van mensen bij wie het virus al was vastgesteld. “Van enkele patiënten is de bron van de besmetting nog onbekend. Dit is nog in onderzoek”, laat het RIVM weten.

De meldingen zijn maandag binnengekomen bij het RIVM. Het instituut maakt dagelijks bekend hoeveel mensen in het land positief zijn getest op het virus. In alle geconstateerde gevallen doen de GGD’en contactonderzoek: ze inventariseren met wie een patiënt allemaal in aanraking is geweest. Die mensen moeten zich melden als ze klachten krijgen. Het virus veroorzaakt luchtwegklachten. Mensen die het hebben opgelopen, hoesten of zijn kortademig en krijgen koorts.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Loading