Aantal nieuwe coronagevallen tot minder dan 7000 gedaald

door | nov 5, 14:11 | Zorg & Welzijn

DE BILT (ANP) – Het aantal gemelde nieuwe coronabesmettingen is donderdag tot onder de 7000 gedaald, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend kwamen er bij het instituut 6996 meldingen binnen van positieve tests. In het voorgaande etmaal ging het om 7646 nieuwe gevallen. Het waren er aanvankelijk 7657, maar dat is donderdag bijgesteld.

Het aantal door Covid-19 veroorzaakte sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met 87 toe. Dat betekent niet dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven aan het RIVM. Woensdag werd bekend dat 106 mensen recentelijk waren overleden aan het coronavirus.

In de afgelopen zeven dagen zijn er ruim 60.000 positieve tests geregistreerd. Sinds het begin van de uitbraak in februari zijn er meer dan 390.000 Nederlanders positief getest.

Eerder deze week maakte het RIVM bekend dat het aantal nieuwe coronagevallen op weekbasis voor het eerst in twee maanden is gedaald. Het instituut waarschuwde echter ook dat de daling nog niet hard genoeg gaat en dat het aantal besmettelijke personen hoog blijft.

© 2020 ANP ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Loading