Dr. Sarphatihuis voldoet aan aanwijzing

01-05-2015

Amsterdam - Op advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de staatssecretaris van VWS de aanwijzing aan het Dr. Sarphatihuis in Amsterdam beëindigd. De organisatie heeft hard gewerkt om de zorg weer beter op orde te brengen. Het Dr. Sarphatihuis voldoet voldoende aan de voorwaarden van de aanwijzing.

In 2013 gaf de staatssecretaris het Dr. Sarphatihuis een aanwijzing omdat het niet voldeed aan voorwaarden voor goede zorg. De instelling moest onder andere de zorg voor complexe cliënten in beeld brengen en een passend opleidingsplan voor de medewerkers opstellen. De inspectie bezocht het Dr. Sarphatihuis meerdere keren. Uit het laatste bezoek bleek dat het Dr. Sarphatihuis hard had gewerkt aan het verbeteren van de zorg. Wel zijn nog een paar verbeteringen nodig in de manier waarop de instelling de kwaliteit van de zorg bewaakt.

De inspectie heeft voldoende vertrouwen dat deze verbeteringen snel voor elkaar zijn. Daarom adviseerde de IGZ de staatssecretaris om de aanwijzing te beëindigen. De inspectie zal de voortgang van de laatste verbeteringen bij het Dr. Sarphatihuis volgen.

Bron: IGZ