Groep cruisegangers Westerdam mag niet reizen via Schiphol

door | feb 15, 20:02 | Zorg & Welzijn

SCHIPHOL (ANP) – Elf mensen die op het cruiseschip Westerdam hebben gezeten mogen niet via Schiphol reizen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdag. Onder hen zijn mogelijk een of twee Nederlanders. Een woordvoerder van het RIVM kon daar geen definitief uitsluitsel over geven.

Op het cruiseschip, waar in totaal ruim 2200 passagiers aan boord waren, is een 83-jarige Amerikaanse vrouw besmet geraakt met nieuwe coronavirus. De elf geweigerde mensen zijn mogelijk met haar in contact geweest en mochten daarom niet op het vliegtuig stappen.

Het schip, met aan boord 91 Nederlanders, kwam donderdag aan in Sihanoukville in Cambodja, nadat de Westerdam door vijf andere landen was weggestuurd vanwege angst voor het nieuwe coronavirus. Daar mochten ze voor het eerst weer van boord. Alle Nederlanders die op het schip zaten worden bij terugkomst uit voorzorg gecontroleerd door de GGD, zo maakte het RIVM bekend.

De eersten landden zaterdag al op Schiphol. Zij zijn zeker niet in contact geweest met de besmette Amerikaanse en mochten daarom wel met het vliegtuig mee.

Het nieuwe coronavirus brak eind vorig jaar uit in de Chinese provincie Hubei. Inmiddels zijn in China zeker 1300 mensen aan het virus gestorven en raakten meer dan 60.000 personen besmet.

© 2020 ANP E.A., ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

Loading