Jim Geduld teleurgesteld in zorgindustrie

20-03-2015

AMSTERDAM - Het faillissement van Intervention Nederland is volgens eigenaar en oprichter Jim Geduld onder meer te wijten aan de zorgindustrie. Daarin is geen plaats voor bedrijven die totaalpakketten aanbieden aan verslaafden, laat hij weten aan BuzzE.

Donderdag werd bekend dat Intervention Nederland failliet is. Het bedrijf verzorgde interventies, bemiddeling en advies, maar ook zaken als detox, familiecounseling en nazorg. Deze activiteiten worden maar voor een gering deel door zorgverzekeraars gedekt. "Het is zeer te betreuren dat er voor een volledige aanpak die Intervention Nederland bood geen plaats is in de zorgindustrie", aldus de vijftigjarige Geduld.

"Door de juiste hulp aan verslaafden en hun directe omgeving te bieden, wordt het mogelijk gemaakt dat (ex-)verslaafden weer onderdeel van de maatschappij kunnen worden en wordt de schade die verslaving veroorzaakt niet beperkt maar weggenomen", zegt de voormalige GTST-acteur, die als interventiespecialist te zien was in het RTL-programma Verslaafd!. "Het is jammer dat dit pakket voor heel veel mensen onbetaalbaar is geworden."

Geduld worstelde zelf jarenlang met een verslaving aan cocaïne. Hij zet zijn missie voort om verslaafden en dierbaren te helpen door interventies te doen en mensen door te verwijzen naar de juiste instanties. "Het gaat niet om mij of mijn bedrijf maar om de mensen, de verslaafden en hun dierbaren, die recht hebben op goede hulp en een beter leven, daar zal ik altijd voor blijven staan!"

(c) BuzzE 2015, alle rechten voorbehouden