Startmakkelijk.nl is een actuele nieuwssite gecombineerd met bedrijfsreportages en verslagen van seminars. Het nieuws hebben we onder gebracht in verschillende kopjes, zoals economisch, recreatief en algemeen en we zorgen ervoor dat dit altijd up to date is. Onder deze kopjes vindt u ook onze bedrijfsreportages, waar elk bedrijf laat zien waar het voor staat en wat het voor u kan betekenen.

Wat onze site uniek maakt, is dat u deze zo kunt indelen als u dat prettig vindt. U kunt elk kopje verslepen en in het ‘beheer tegels’ menu kunt u ook kopjes aan en uit zetten. Zo hoeft u dus alleen dat te zien wat u ook daadwerkelijk interessant vindt. Wanneer u een account aanmaakt, worden u gewenste instellingen onthouden en hoeft u dus niet telkens opnieuw alles in te stellen.  

Wat kan het u bieden als bedrijf?

Met een bedrijfsreportage op startmakkelijk.nl zorgt u ervoor dat uw bedrijf beter zichtbaar wordt op het web. Wij zetten u bedrijfsreportage op onze site, maar laten het daar niet bij. Door middel van onder andere ons grote social media netwerk zorgen we ervoor dat uw bedrijfsreportage goed onder de aandacht gebracht wordt.

De bedrijfsreportages worden verzorgd door onze journaliste, die een duidelijk verhaal maakt over uw bedrijf. Bij de reportage plaatsen we uw naam, adres en woonplaats, maar ook uw social media kanalen, zodat mensen u goed kunnen vinden. Wij vragen u daarnaast om een aantal foto’s en uw bedrijfslogo aan te leveren, die we bij de reportage plaatsen, om het totaalplaatje af te maken.

Wanneer u een bedrijfsreportage bij ons afneemt, zit daar ook de mogelijkheid tot het publiceren en delen van drie persberichten per jaar bij in. Dit houdt in dat wanneer u ons een persbericht mailt, wij deze op onze site plaatsen en deze ook op de social media kanalen gedeeld worden. Dit zorgt dus nog weer voor extra aandacht voor uw bedrijf en de bezigheden van uw bedrijf.

Seminars / Ronde tafelgesprekken.

Startmakkelijk organiseert ook seminars, ook wel ronde tafelgesprekken genoemd. Hierbij zitten er gemiddeld zes ondernemers aan tafel die met elkaar het gesprek aan gaan onder leiding van een journalist, onder het genot van een goed verzorgde lunch. De journalist schrijft hier vervolgens een mooi verslag van, die na goedkeuring van alle ondernemers op de site wordt geplaatst vergezeld van foto’s geschoten door een professionele fotograaf. Dit verslag komt onder het kopje ‘seminars’ te staan en wanneer mensen hierop klikken staan alle bedrijfsreportages van de deelnemende bedrijven ernaast. Deze seminars worden uiteraard ook weer gedeeld via onze social media kanalen, waarbij we er ook nog betaalde campagnes tegenaan gooien om de bezoekersaantallen nog te verhogen.

Voor deelname aan een seminar/ronde tafelgesprek of meer informatie hierover kunt u altijd mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe zijn wij hiertoe gekomen?

Het idee achter Startmakkelijk is geboren uit de onvrede van bedrijven die wel graag reclame willen maken voor hun bedrijf, maar dan ook willen weten wat het ze daadwerkelijk oplevert. Reclamecampagnes in een krant of tijdschrift laten u niet zien hoe vaak uw advertentie daadwerkelijk bekeken is. Startmakkelijk biedt deze mogelijkheid wel, omdat we er steeds meer achter kwamen dat dat is wat mensen graag willen.

Daarnaast wilden we er nog een ander uniek aspect aan toevoegen, namelijk het personaliseren van de site. Doordat de homepagina volledig aanpasbaar is, hebben we deze mogelijkheid weten te creëren.

Wie zijn wij dan eigenlijk?

Startmakkelijk is opgericht door Jos Bosboom, die het idee heeft bedacht voor het gehele platform en de unieke aspecten. Sinds dit jaar is Annelien Bosboom hier ook bij in gestapt, hoewel zij ook vanaf het begin al aan het concept en de inhoud heeft meegewerkt. Jos onderhoudt de klantcontacten, zorgt voor een goed onderhouden netwerk en is verantwoordelijk voor de ict-werkzaamheden binnen Startmakkelijk en daarbuiten. Annelien Bosboom is verantwoordelijk voor het grootste deel van de inhoud van de nieuwssite, van het plaatsen van nieuws tot het zelf schrijven van nieuwsartikelen en reportages. Praes Internetdiensten zorgt voor de uitbreiding en aanpassing van de site zelf en heeft Startmakkelijk.nl in eerste instantie ook gebouwd.