Blijf altijd voor je eigen producten of diensten staan!

22-05-2017

Ondernemers zijn er in verschillende soorten en maten. Zo ook rond de tafel in De Koningshof te Heerenveen waar zes ondernemers met de meest uiteenlopende core businesses van gedachten wisselen over goed ondernemerschap. Ook in de noordelijke provincies van ons land heeft de crisis plaatsgemaakt voor economische groei, al is het volgens dit koppel nog heel bescheiden. Hoe beweeg je als ondernemer met deze desondanks positieve ontwikkeling mee? En welke stip op de horizon streef je na om ook in de toekomst een rol van betekenis te blijven spelen?

Dat de economie weer in de lift zit, zien ook deze ondernemers. “Wel is het heel wisselend”, meent Reinout Bekhof van Premium Glass, gespecialiseerd in exclusieve beglazing voor binnen en buiten. “In het Westen is echt sprake van groei. Hier is het nog wat timide, al merk je het wel aan de oplopende levertijden.” Vooral in de bouw en techniek zijn goede mensen en materialen niet aan te slepen en dus gaan in deze branches de prijzen onder druk van snellere levertijden omhoog. In Heerenveen zelf werd tijdens de crisis geïnvesteerd in de zuivel. Nu ziet Elsemarie Oosterveen, accountmanager ondernemers bij de gemeente Heerenveen, met partijen als transporteur AB Texel, Washmobile en Wierda bedrijfswagens aanvullende bedrijvigheid ontstaan. “In de zakelijke dienstverlening is er ook een beweging andersom”, zegt Eppie Hooghiemstra van FiscaalFit.nl, sterk in het vinden van fiscale voordelen voor ondernemers. “Kijk naar de banken, daar komen momenteel veel mensen op straat te staan.”

startmakkelijk heerenveen2

Goed personeel

Volgens deze ondernemers is het aantrekken en behouden van goede mensen een groot probleem. “De juiste mensen zijn niet meer op de juiste plek te krijgen”, stelt Bart de Vries, vanuit Securitas actief in de beveiliging met vakbekwame mensen, technische oplossingen en opleidingen op maat. Grote bedrijven spelen hierop in door zelf mensen op te leiden, maar dat is voor een gemiddelde MKB ondernemer als Harry Bartelds van Trendlease, leverancier van mobiliteit via (short)lease en verhuur aan bedrijven en particulieren, natuurlijk niet of nauwelijks te doen. De huidige wetgeving helpt ook niet echt”, meent Peter Raven, die onlangs vanuit Raven Advies het Kenniscentrum Arbeidsrecht lanceerde. “Zo hakt de Wet loondoorbetaling bij ziekte er bij veel ondernemers echt in.” Ook de Wet werk en zekerheid werkt belemmerend. Volgens Bart de Vries niet direct bij het aannemen van personeel, maar wel bij het behouden van personeel middels een vast contract.

startmakkelijk heerenveen3

Financiële uitdagingen

Een ander probleem is de financiering. Zo zijn banken terughoudend in het verstrekken van hypotheken aan ondernemers en spelen zij nauwelijks in op de mogelijkheden van crowd funding. “Banken verdienen niets aan hypotheken en dus zijn zij heel selectief”, noemt Peter Raven een oorzaak. En Eppie Hooghiemstra meent dat banken hun proces nog niet hebben ingericht op het via crowd funding inbrengen van eigen vermogen als voorwaarde voor een lening. Ondernemers staan dus voor de nodige uitdagingen. Maar wat is de truc van goed ondernemen? Nuchter blijven en hard werken luidt een eerste reactie. “Het is vooral belangrijk om snel te reageren en contact te houden met je klanten”, nuanceert Reinout Bekhof. “Daarnaast is het verstandig een nichemarkt op te zoeken, want scoren in de massa blijft lastig.” Ook waarschuwen deze ondernemers voor het bezuinigen op verzekeringen of het naleven van de bijbehorende voorwaarden.

startmakkelijk heerenveen1

Persoonlijke mentaliteit

In het Westen mag de vraag dan groter zijn, in het Noorden is het prettiger wonen en de mentaliteit een stuk persoonlijker. “Hier zijn wij wat loyaler aan elkaar”, meent Bart de Vries. “Bij een fout stapt men in het Westen gelijk over naar een ander.” Ook zit je als ondernemer in het Westen vooral met inkopers om tafel, terwijl je in het Noorden in gesprek bent met directeuren. “Dan heb je toch echt een ander gesprek”, zegt Harry Bartelds. “Een inhoudelijke boodschap overbrengen aan een inkoper, die vaak alleen op de prijs let, is veel moeilijker.” Tot slot vinden deze ondernemers het belangrijk aan je eigen waarden vast te houden. “Je moet altijd voor je eigen producten of diensten blijven staan en je niet uitsluitend laten leiden door de eisen en prijzen van grote opdrachtgevers puur om de naam.” Maar hoe ziet dat product of die dienst er voor deze ondernemers in de toekomst uit?

startmakkelijk heerenveen6

Specialisaties

FiscaalFit.nl blijft zich vooral onderscheiden van de vaak standaard aanpak van accountants. “Wij vinden het juist mooi om te kijken wat er in alle laatjes zit, zodat ondernemers fiscaal zo min mogelijk laten liggen.” Premium Glass gaat voor onafhankelijkheid. “Je moet je markt zelf creëren, niet afhankelijk willen zijn van de omstandigheden. Met onze van a tot z specialisatie groeien wij in een leading rol in de markt van exclusieve beglazing.” Peter Raven gelooft oprecht in specialisatie. “Ook wij hebben gekozen en brengen met ons Kenniscentrum Arbeidsrecht een extra verdieping in onze specialisatie aan.” Integrale beveiligingsoplossingen gaan binnen vier jaar tachtig procent van de omzet van Securitas vormen. “Daarbij gaan wij ons met het oog op preventie steeds meer richten op data-analyse om bedrijven en hun omgeving optimaal in kaart te brengen.”

startmakkelijk heerenveen4

Marktontwikkelingen

De gemeente Heerenveen gaat van een sturende rol over naar een meer faciliterende rol. “Wij kijken steeds meer naar ontwikkelingen in de markt, zetten het belang van ondernemers voorop. Daarin werken de provincie Friesland en de gemeenten Leeuwarden, Smallingerland, Heerenveen en Súdwest-Fryslân met bijvoorbeeld één loket voor het aanbod van bedrijfspanden en grond nauw samen.” Harry Bartelds ziet in zijn branche een verschuiving naar duurzaam, passend vervoer in auto's, fietsen en openbaar vervoer. “Daar spelen wij op in met een scan voor bedrijven om helder te krijgen wat in dat specifieke geval de meest optimale mobiliteitsoplossing is. Op een bedrijventerrein kunnen dat ook drie auto's voor meerdere bedrijven zijn.” En zo vinden deze ondernemers hun weg in de noordelijke provincies waar de echte groei misschien nog even op zich laat wachten, maar waar de mentaliteit van ondernemen als een warme jas voelt.   

 RVK9891