BouwGenius, de plus van het strategisch plannen in de bouw

BouwGenius

De bouw is de snelst groeiende sector van ons land en dus is de vraag naar personeel groot. Bouwgenius levert al jaren flexibele arbeid in de bouw, waarbij de noodzaak om ook in het buitenland te werven groeit. Naast het werven verdient ook het efficiënt inzetten van personeel alle aandacht. “Wij zien dat er in de bouw nog te veel ad hoc wordt gewerkt”, zegt Paul Muller, directeur van Bouwgenius. “Door tijdig met onze opdrachtgevers de personeelsbehoefte te inventariseren, blijven wij de druk op de personele invulling en dus ook op de uitvoering voor.”

Bouwgenius zoekt dus heel bewust de strategische samenwerking met opdrachtgevers. Hiervoor is zelfs een speciale afdeling in het leven geroepen met accountmanagers die planningen tot in detail met opdrachtgevers doorspreken. “In de bouwwereld kennen wij allemaal de bekende piek vlak voor de bouwvak en kerstvakantie, maar niemand weet wat er daarna komt”, stelt Muller. “Wij denken graag met onze opdrachtgevers mee in het spreiden van het werk om zo meer stabiliteit en continuïteit te creëren. Het voorkomt lastminuteacties met het nodige kunst- en vliegwerk.”

Efficiënt

Door eerder in het bouwproject mee te denken, kan Bouwgenius het personeel efficiënter inzetten. “Wij bespreken vooraf welke opdrachten er zijn, welke pieken er worden verwacht en leveren vervolgens op het juiste moment het juiste aantal mensen”, legt Muller uit. “Met deze aanpak nemen wij ook veel mobiliteitskosten weg, omdat wij niet in de situatie komen dat er voor een spoedklus in Amsterdam alleen personeel in Zuid-Limburg beschikbaar is.” Bouwgenius ziet dat een toenemend aantal opdrachtgevers in een raamovereenkomst willen samenwerken om zo tot het optimale resultaat te komen. “Voor ons betekent dat meer volume, voor de opdrachtgever minder leveranciers, minder overleg en minder facturen, wat natuurlijk een groot voordeel is.”

Betrouwbaar

In eigen land is goed personeel moeilijk te vinden. Bouwgenius speelt op de schaarste in door in de bouw draagvlak te creëren voor personeel uit het buitenland. “Door dit personeel op locatie onder te brengen, worden de mobiliteitskosten nog lager”, benoemt Muller een ander voordeel. Met het oog op mobiliteit heeft Bouwgenius ook bewust gekozen voor een regionale aanpak met kantoren in Zwolle, Den Bosch, Amsterdam, Rotterdam en door de recente overname van Schutte en Zweers ook in Rijssen. “Wij bemiddelen personeel dat bij bouwbedrijven over is, werken met eigen mensen en zzp'ers, en voegen daar nu de EU-oplossing aan toe.” Met het aangaan van strategische samenwerking en het op maat werven van goed personeel weet Bouwgenius altijd aan de vraag van opdrachtgevers te voldoen en is daarmee een betrouwbare partner gebleken in het succesvol afronden van vele bouwprojecten.

 

BouwGenius
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 5579
Tweede niveau 3370
Nieuwsberichten 99040
Deze pagina 5599