Electro Safe vat de koe bij de hoorns

Electro Safe B.V.

Elektrotechnische apparaten, soms doen zich op het oog onverklaarbare problemen voor. Electro Safe is een onafhankelijk adviseur die problemen met een gedegen storingsanalyse in nagenoeg alle gevallen aan het licht weet te brengen. Zo werd Electro Safe onlangs voor problemen met een melkrobot benaderd. “Met het in gebruik nemen van deze robot nam de melkproductie af”, licht directeur Harry Beens toe. “De leverancier en fabrikant zagen geen oplossing. Met ons advies werd het probleem verholpen en is de melkproductie inmiddels fors gestegen.”

Nadat een advocaat de radeloze veehouder op het spoor van Electro Safe had gezet, toonde een storingsanalyse aan dat op de diverse onderdelen van de robot een verschillende spanning stond. “Hierdoor kregen de koeien bij aansluiting iedere keer een optater”, legt Beens uit. “Het deed ze besluiten minder vaak naar de melkrobot te gaan, waardoor er behoorlijk wat melk weglekte op hun vaste ligplek.” Het daarop volgende advies van Electro Safe is inmiddels succesvol uitgevoerd, waarmee het probleem voor het luttele bedrag van zo'n honderd tot driehonderd euro is opgelost.

Succesvolle storingsanalyse

De meerwaarde van een door Electro Safe uitgevoerde storingsanalyse mag duidelijk zijn. “Eerst kijken wij naar het knelpunt en de pogingen die al zijn gedaan om tot een oplossing te komen”, vertelt Beens. “Vervolgens maken wij een analyse van de situatie, waarin wij ook invloeden van de omgeving meenemen. Dan volgt een proces van uitkristalliseren. Vaak bestaat de neiging om te kijken wat er nog meer niet goed is, maar je moet de zaken echt uit elkaar trekken en dus sluiten wij stap voor stap uit waar het niet aan ligt.” In tegenstelling tot vaak specialistisch geschoolde monteurs hebben de adviseurs van Electro Safe alle kennis en apparatuur in huis voor een succesvolle storingsanalyse.

Betrouwbare partner

Electro Safe is een Sterkin erkend inspectiebureau en dus volledig onafhankelijk. “Wij verzorgen naast net- en storingsanalyses ook keuringen van elektrotechnische installaties, revisietekeningen, thermografie en in company cursussen”, gaat Beens verder. “Het opleidingsniveau van onze inspecteurs ligt boven de toch al strenge opleidingseisen van Sterkin. In combinatie met onze actuele kennis van alle elektrotechnische ontwikkelingen maakt het ons een zeer betrouwbare partner.” Electro Safe telt 'slechts' vijf inspecteurs die in het hele land groots werk leveren in een installatiebranche waar nog altijd veel te verbeteren valt.

 

Electro Safe B.V.
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 4964
Tweede niveau 1260
Nieuwsberichten 36398
Deze pagina 4005