Electro Safe voorkomt problemen met gedegen thermografie

Electro Safe B.V.

Als Sterkin erkend inspectiebureau verzorgt Electro Safe betrouwbare keuringen van bestaande en nieuwe elektrotechnische installaties conform NEN 3140. Niet als verplichting, maar wel als extra service doet Electro Safe tijdens zo'n keuring ook altijd een thermografische meting. “Met thermografie kun je op voorhand grote problemen als brand voorkomen”, zegt directeur Harry Beens. “De techniek voor een thermografische meting is voor iedereen beschikbaar, maar de kunst is een goede interpretatie van de warmtebeelden.”

Voor een goede interpretatie van de beelden hebben drie medewerkers van Electro Safe met succes een volwaardige opleiding thermografie gevolgd. Twee van hen behaalden het certificaat voor level één zelfs met een cijfer boven de negen. “Conform onze eigen afspraken gaan zij nu verder met level twee, een mooie verdieping op het toch al hoge opleidingsniveau binnen ons team”, stelt Beens. Als gecertificeerd veiligheidsinspecteur (NEN 3140), deskundig thermograaf en volwaardige keurmeester van klim- en hijswerktuig als ladders en rolsteigers vormt Electro Safe een meer dan betrouwbare partner in de installatiebranche.

Goede interpretatie

Als aanvulling op de keuringen maakt Electro Safe dus ook warmtebeelden van de schakel- en verdeelinrichtingen. “Bij het scannen van de kast verschijnen er mogelijk variaties in beeld”, legt Beens uit. “Als deze zichtbaar zijn, volgt het finetunen. Een goede interpretatie van de beelden zal uitwijzen of er daadwerkelijk problemen met de aansluitklemmen of in de contacten zijn. Het is echter ook mogelijk dat de eigen warmte die afstraal op de rails de variaties veroorzaakt.” Voor de thermografische metingen heeft Electro Safe drie nieuwe camera's aangeschaft om zo heel veel problemen in bijvoorbeeld kasten die in de loop der tijd steeds zwaarder zijn belast te voorkomen.

Volledige onafhankelijkheid

Naast NEN 3140 veiligheidskeuringen en thermografie verzorgt Electro Safe ook storings- en netanalyses, revisietekeningen en in company trainingen. De Sterkin erkenning garandeert niet alleen een hoog opleidingsniveau, maar ook volledige onafhankelijkheid, wat maakt dat Electro Safe ook voor verzekeraars mag keuren. “Wij beschikken over actuele kennis van alle elektronische ontwikkelen”, gaat Beens verder. “En als flexibel inspectiebureau weten wij met snel schakelen ook spoedklussen probleemloos op te pakken.” En zo levert Electro Safe met 'slechts' vijf inspecteurs in heel het land groots werk in een installatiebranche waar nog altijd veel te verbeteren valt.

Electro Safe B.V.
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 4275
Tweede niveau 1130
Nieuwsberichten 34312
Deze pagina 4433