ITN Assen, de meest innovatieve installateur van Noord Nederland

ITN Installatietechniek Assen

Welk ander bedrijf haalt dagelijks het Achtuurjournaal?!

Een praktische badkamer in een flatje vier hoog of een innovatief klimaatsysteem voor een bedrijfspand, ITN Installatietechniek Assen draait er de hand niet voor om. Bovendien onderscheiden zij zich van andere installateurs door desgewenst van ontwerp tot eindproduct zelf te leveren. Dat maakt ITN niet alleen een betrouwbare, maar ook een kostenbesparende partner als het gaat om elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatietechniek, service en onderhoud. "Iedere installateur kan een verwarming ophangen, alleen wij gaan een stap verder", schetst directeur Cor Tulp hun meerwaarde.

Die meerwaarde zit 'm ook in hun innovatief vermogen. Het was ITN die in Nederland als eerste het duurzame systeem van Bauer Optimalisatie (BaOpt) installeerde. Dit klimaatsysteem biedt iedere ruimte van vloer tot plafond een gelijkmatige gevoelstemperatuur en is met een besparing van minimaal vijfentwintig procent een interessante investering. "Onlangs hebben we de aula in het honderd jaar oude Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen van BaOpt voorzien", geeft Tulp een voorbeeld. "Aan het gebouw hebben we geen bouwkundige veranderingen mogen doen en toch wordt de besparing - puur met het systeem - van vijfentwintig procent gehaald. Voor het reduceren van energiekosten blijkt een kostbare verbouwing dus niet altijd noodzakelijk."

Duurzaam klimaat

In opdracht van de NOS bood ITN ook studio zeven een comfortabel klimaat met BaOpt. Daar werd een vervolg aan gegeven door studio acht - de studio van onder andere het Achtuurjournaal - van het soortgelijke Open Balance te voorzien. "Met hetzelfde effect reguleert BaOpt het klimaat vanuit de luchtdruk en Open Balance vanuit de luchthoeveelheid", zet Tulp beide systemen naast elkaar. "Met Open Balance was de installatie van een derde koelsysteem in studio acht niet nodig, wat een investering van vier ton scheelt. Daarnaast blijft het natuurlijk leuk dat wij iedere avond het Achtuurjournaal halen."

Alle disciplines

Het mag duidelijk zijn dat ITN vol trots met deze duurzame klimaatsystemen werkt, maar ze doen meer. "We zijn thuis in alle disciplines op het gebied van installatietechniek", zet Tulp de breedte van hun werk neer. "Ontwerp, berekeningen, we doen alles zelf. Daarmee besparen we onze opdrachtgevers de kosten van een installatieadviseur. Daarnaast zijn alleen wij verantwoordelijk bij het niet goed functioneren van het eindproduct. Dat maakt ons een betrouwbare partner, die alles - door aan de voorkant goed te luisteren - volledig naar wens van onze opdrachtgevers maakt." Voorbeelden van diensten en projecten zijn te vinden op www.itn-assen.nl.   

itn assen 

ITN Installatietechniek Assen