ITN Assen, voor alle facetten van betrouwbare elektrotechniek

ITN Installatietechniek Assen

Naast werktuigbouwkunde, technisch beheer en engineering is ITN Assen gespecialiseerd in alle facetten van de elektrotechniek. Daarbij verzorgt deze breed georiënteerde installateur niet alleen NEN 3140 inspecties op licht- en krachtinstallaties van anderen, ook het eigen werk wordt altijd conform dezelfde norm door derden geïnspecteerd. “Wij zijn van mening dat je als slager nooit je eigen vlees mag keuren”, zegt eigenaar Cor Tulp. “Zo kunnen opdrachtgevers altijd op ons betrouwbare werk vertrouwen.” 

ITN Assen doet alles op het gebied van licht- en krachtinstallatie. “Daar waar de energieleverancier stopt, verzorgen wij de infrastructuur door het hele pand en dat voor de woningbouw, utiliteit, industrie en renovatie”, vertelt Tulp. “Ook de engineering met de vaak complexe tekeningen en berekeningen hebben wij in eigen hand. Als je bedenkt dat de meeste branden door kortsluiting ontstaan, spreekt het voor zich dat dit werk van ontwerp tot installatie heel nauw luistert. En daar hoort een inspectie door derden voor ons als vanzelfsprekend bij.” 

Interessant niveau

Met alle ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid wordt het technische niveau van licht- en krachtinstallaties voor de jongens van ITN Assen steeds interessanter. “De gasaansluiting gaat op termijn verdwijnen”, weet Tulp. “Met onder andere warmtepompen worden woningen in de toekomst volledig elektrisch, wat vraagt om een groepenkast met vijftien groepen – normaal zijn het er vier – en drie krachtgroepen.” Zonder problemen brengt ITN Assel dit alles van groepenkast tot stopcontact conform de NEN 1010 laagspanningsinstallatie aan.

Ingenieus maatwerk

Bij alles wat ITN Assen doet, wordt altijd optimaal met de opdrachtgever meegedacht. Een mooi voorbeeld is de verlichtingsinstallatie van het onlangs geopende Yardenhuis Zevenberg, een crematorium en uitvaartcentrum in Hoogeveen. “Met slimme domotica kan via de iPad de kleur van de verlichting per muziekstuk gekozen worden”, vertelt Tulp. “Voor hetzelfde Yarden hebben wij bij de renovatie van het crematorium in Beuningen onder andere een nieuwe data-installatie met wifi-point gerealiseerd.” En zo vormt ITN Assen een meer dan betrouwbare partner in het hele brede spectrum van de elektrotechniek.

ITN Installatietechniek Assen
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 4321
Tweede niveau 1174
Nieuwsberichten 34245
Deze pagina 5615