Kom op toeren met DutchDrives

DutchDrives

Stem het beschikbare toerental perfect af op wat er nodig is met een tandwielkast uit het DutchDrives programma. Verschillende types, uitvoeringen en afmetingen staan ter beschikking. Dankzij de verkrijgbare opties zijn de tandwielkasten met een paar muisklikken precies aan te passen aan je gebruiksdoel. Kies voortaan zelf voor een aandrijfoplossing waarmee je vooruit kan.  

Recht voor zijn raap

De simpelste reductor uit het DutchDrives programma is de eentrapstandwielkast. Wanneer het verschil in toerental niet groot is kan een eentraps reductor de zaak prima klaren. Voor overbrengingsverhoudingen tot ongeveer 1:15 en vermogens tot circa 7,5 kW is de eentrapper niet te verslaan wat betreft efficiëntie en kosten. Ook zijn ze in flensuitvoering geschikt als voorreductie op een grotere worm- of planetaire reductor. Kies je liever voor een universelere oplossing met een hogere koppeldichtheid en een bredere reductiekeuze? Kies dan voor een rechte tandwielkast met twee of drie reductie trappen. 

Op de as

Wil je een reductor monteren op de aangedreven as van een machine? In de DutchDrives webshop heb je keuze uit verschillende robuuste opsteekkasten. Ook is er een scala aan accessoires zoals reactiearmen en montagekits. We komen dit type reductor vooral tegen bij interne transportsystemen en materiaalverwerkingstoepassingen.

Veeleisender toepassingen

Voor toepassingen waar meer kracht en vermogen nodig is zijn kegeltandwielkasten een betrouwbare, kosten- en energie efficiënte keuze. Met vermogens tot 22 kW en uitgaande koppels tot 2500 Nm liggen ook grotere machinebouw en aandrijftoepassingen binnen bereik. De ingaande en de uitgaande as van de kast staan onder een hoek van 90° met elkaar. De haakse uitvoering is compact te construeren, waardoor de aangesloten motor niet uit hoeft te steken. Afhankelijk van de gewenste reductie bereikt de kast met maximaal 4 trappen een overbrengingsverhouding van ongeveer 1:780.

Haaks met een verschil

De simpele haakse overbrenging is vooral bedoeld om een aandrijfbeweging, de bocht om te laten gaan. Wormwielkasten hebben daarentegen een vergelijkbaar toepassings- en vermogensgebied als kegeltandwielkasten. In de basis is de wormwielkast net als de haakse overbrenging altijd een ééntraps reductor. Door het werkingsprincipe zijn de wormkasten, zeker bij de hogere overbrengingsverhoudingen niet heel efficiënt. Daar staat tegenover dat wormwielkasten bij hogere reducties beschikken over zelfremmendheid.

Kies het zelf

In de webshop vind je naast tandwielkasten bijpassende elektromotoren. Aandrijven is vaak maar de helft van het verhaal. Wil je de snelheid van een machine of proces helemaal in de hand hebben? Nauwkeurige controle van motortoerental en machine- of processnelheid bereik je met een frequentieregelaar uit de DutchDrives webshop.

Integraal deel van de webshop is de selector waarmee je in een mum van tijd de meest geschikte aandrijfoplossing kan vinden. Vragen of complimenten? Neem contact op met support@dutchdrives.com of bel tijdens kantooruren naar +31 (0)88 7865055. Onze DutchDrives supportafdeling helpt je graag vooruit.

dutchdrives homepage

DutchDrives, een unieke eend in de bijt van aandrijfland….

DutchDrives
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 2486
Tweede niveau 1065
Nieuwsberichten 20107
Deze pagina 1587