Modderkolk biedt zorgsector iedere discipline van de installatietechniek

Modderkolk Projects & Maintenance B.V.

De zorgsector stelt hoge eisen aan de techniek. Zo moet de lucht die in een operatiekamer wordt geblazen van hoge kwaliteit zijn, want er mogen tijdens een operatie natuurlijk geen stofdeeltjes met de nodige bacteriën en schimmels in de wond terecht komen. Waar het de installatietechniek voor de zorgsector betreft, heeft Modderkolk echt alle kennis en kunde in eigen huis. “Wij leveren niet alleen de gewenste kwaliteit, maar weten ook de downtime van een operatiekamer tot een minimum te beperken”, stelt Oscar Arenz, directeur Healthcare Solutions van Modderkolk.

Modderkolk verzorgt alles op het gebied van de installatietechniek voor ziekenhuizen, klinieken en farmacie. “Wij hebben een eigen ontwerpteam, een eigen bouw- en onderhoudsteam en een eigen inspectie- en validatieteam”, aldus Arenz. “Met onze gecombineerde onderhouds-, inspectie- en validatiemethoden is een operatiekamer weer heel snel beschikbaar voor gebruik.” Zo zijn niet alleen de operatiekamers van diverse ziekenhuizen, maar ook van de negentien klinieken vallend onder Equipe zorgbedrijven bij Modderkolk in goede handen.

Grensoverschrijdende aanpak

De meerwaarde van Modderkolk mag zeker grensoverschrijdend genoemd worden, want zelfs in het buitenland zijn al enkele prestigieuze projecten gerealiseerd. “Na Bonaire mogen wij nu ook op Quadeloupe twee mobiele operatiekamers, een polikliniek en verkoeverunit installeren. “Deze mobiele kamers zijn eigenlijk voor de Europese markt gemaakt en dus moeten wij de luchtbehandelingsinstallatie aanpassen aan het subtropische klimaat daar”, vertelt Arenz, die zich met Healthcare Solutions echter niet alleen op operatiekamers richt.

Kwalitatief werk

Onlangs heeft Modderkolk in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen het meest moderne netwerk voor dataverkeer aangelegd”, geeft Arenz een voorbeeld. “Nieuwe glasvezel fungeert er als een ringnet waarover onder andere de digitale patiëntendossiers hun weg naar de verschillende afdelingen vinden.” Al deze voorbeelden laten zien dat Modderkolk, met minimale overlast en uitval voor de klant, altijd kwalitatief werk levert. En dat niet alleen in ziekenhuizen en klinieken, maar ook in ultra schone cleanrooms waar onder andere de farmacie volledig op moet kunnen vertrouwen.

Modderkolk Projects & Maintenance B.V.
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 2559
Tweede niveau 643
Nieuwsberichten 22083
Deze pagina 2210