Modderkolk excelleert in open, transparant en klantgericht watermanagement

Modderkolk Projects & Maintenance B.V.

Al vele jaren excelleert Modderkolk in watermanagement met kennis van iedere installatie waar water doorheen kan. Verspreid over heel Nederland – met uitzondering van Groningen en Friesland – dragen al heel wat installaties als bruggen, gemalen en drinkwaterinstallaties het signatuur van Modderkolk. “Wij zijn één van de gerenommeerde bedrijven in dit vakgebied”, zegt Joris Nijhof, Manager Publieke Sector. “De kern van ons werk is elektrotechniek en procesautomatisering met daar bovenop een brede kennis van de installaties van onze opdrachtgevers, zodat wij als geen ander in staat zijn volledige projecten op ons te nemen.”

Bij Rijkswaterstaat, gemeenten, waterschappen en waterleidingmaatschappijen staat Modderkolk als A-merk aangeschreven en dus ligt de lat voor de zestig medewerkers actief in watermanagement hoog. “Wij vinden het leuk om ons werk goed te doen, om het morgen weer net iets beter, iets slimmer aan te pakken. Altijd kijken wij met een kritische blik naar onszelf en durven wij duidelijke afspraken met onze opdrachtgevers te maken.” Zo vond begin juli 2018 de aftrap van het partnership met Waterschapsbedrijf Limburg plaats. “We hebben een meerjarig raamcontract afgesloten met alle ruimte om op basis van kritieke prestatie indicatoren naar elkaars processen kijken.”

Klantgericht werken

Het partnership met Waterschapsbedrijf Limburg toont aan dat Modderkolk open en transparant samenwerken hoog in het vaandel heeft staan. “Enkele jaren geleden hebben we onze organisatie anders ingericht. Ook wij werkten in verschillende afdelingen, maar hierdoor kwam de focus meer en meer op de interne strubbelingen te liggen. Dat moest anders en dus hebben we letterlijk en figuurlijk muren afgebroken. Nu werken we in zogeheten cellen met voor iedere klant één duidelijk contactpersoon, altijd dezelfde engineers en dezelfde vaklieden over de vloer.”

Kennis delen

Het werken in deze klantgerichte teams vertaalt zich duidelijk in een stuk tevredenheid. Bovendien heeft het een positief effect op het delen van kennis. “De drie cellen van watermanagement komen bij alles wat met water te maken heeft. Wat we bijvoorbeeld bij het ene waterschap realiseren, kan ook voor andere waterschappen van waarde zijn. Een mooi voorbeeld is een afstudeerproject bij Waterschap De Dommel. Drie studenten hebben een model voor een standaard ontwikkeld, waarbij alle installatietekeningen software voor PLC en SCADA, FAT/SAT lijsten, garantieverklaringen en andere documentatie in één specifiek pakket samenkomen. Een geweldig resultaat, al voor veel meer partijen interessant gebleken.”

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Modderkolk in de branches watermanagement, industrie en gezondheidszorg op www.modderkolk.nl

Modderkolk Projects & Maintenance B.V.
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 2772
Tweede niveau 1015
Nieuwsberichten 26025
Deze pagina 2789