MRC Klimaatservice innovatief met apps

MRC Klimaatbeheer

Directeur Evert de Vries van het in Wezep gevestigde MRC Klimaatservice tovert tijdens een vergadering op zijn tablet een app tevoorschijn, waarmee hij realtime het klimaat in de vergaderruimte regelt. 

De app van Webeasy, met een zeer eenvoudige visualisatieschil, is de ideale tool om installaties te bedienen in een vergaderruimte, presentatieruimte, klaslokaal, kantine, aula of directiekamer. Ook kan deze app worden gebruikt voor het bedienen van (domotica) installaties in de woning.

De installateur kan op zijn beurt met een uitgebreide app in dezelfde installatie komen, om snel inzicht te krijgen in het functioneren van de installatie en om snel service op afstand te verlenen.

State of the art

MRC Klimaatservice past steeds vaker dergelijke innovaties toe en toont daarmee aan State of the art te zijn als het gaat om klimaattechniek. Het bedrijf onderscheidt zich al 18 jaar als de specialist in regelinstallaties voor de utiliteitsbouw en blijft dat doen. ‘We zijn steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en krijgen regelmatig trainingen en opleidingen. Daar blijven we in investeren; want daar pluk je als specialist de vruchten van.’

Aqua Mexicana

Het bedrijf levert een breed scala aan klimaatinstallaties. Regelpanelen en software worden in eigen beheer ontworpen en geproduceerd en ter plaatse ingeregeld. Dit in opdracht van installateurs, maar ook rechtstreeks voor gemeenten, provincies, scholen, zorginstellingen en energieleveranciers in het hele land, met de nadruk op Noord- en Midden-Nederland. Onlangs werd de regelinstallatie voor het nieuwe waterpark Aqua Mexicana in Attractiepark Slagharen opgeleverd, om een aansprekend voorbeeld te noemen. 

Duurzame energie

MRC Klimaatservice zit tevens bovenop de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie: warmtepompen, warmte/koude-opslag: allerlei nieuwe toepassingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan de regelinstallatie. Want duurzaam of niet: we willen wel graag een fijn binnenklimaat houden. En bovendien efficiënt omgaan met de beschikbare energie, ook dat is duurzaam. Een goede regelinstallatie zorgt daarvoor, en MRC Klimaatservice regelt het.

Onafhankelijk

Naast het ontwerpen, produceren en plaatsen van regelinstallaties, zorgt het bedrijf ook voor service, onderhoud, beheer en advies. ‘Als merkonafhankelijk bedrijf kunnen wij onze opdrachtgevers goed adviseren. Ieder gebouw stelt andere eisen. Wij bekijken objectief wat het beste aansluit op de behoefte van de klant.’

Technisch talent

De basis voor dat advies is natuurlijk de kennis en ervaring van de medewerkers van MRC Klimaatservice. Kennis, die wordt overgedragen op nieuwe jonge vaklieden. Want het is een gecertificeerd leerbedrijf en biedt stageplaatsen voor technisch talent van het Deltion College in Zwolle. Daarmee is ook de toekomst goed geregeld bij MRC Klimaatservice.

MRC Klimaatbeheer