TecLine, grensverleggend in technisch kaderpersoneel

TecLine

TecLine International is groot geworden in het via crossboarder oplossingen leveren van technisch uitvoerend personeel. Met de afdeling engineering heeft TecLine daar inmiddels het plaatsen van technisch kaderpersoneel aan toegevoegd. “Ieder technisch project bestaat naast uitvoering en service en onderhoud uit onder andere engineering, calculatie, werkvoorbereiding en projectleiding”, vertelt eigenaar Paul Muller. “Hiervoor kijken wij in beginsel naar personeel in eigen land, maar de inzet van kaderpersoneel uit het buitenland lijkt op termijn noodzakelijk.”

Tijdens de crisis accepteerde veel technisch kaderpersoneel noodgedwongen banen verder van huis. Nu het economisch tij is gekeerd, ontstaat bij hen toch de wens weer wat dichterbij huis te willen werken. “Wij hebben niet de ambitie de grootste werkgever van Nederland te worden, maar graag bewegen wij deze techneuten naar een baan die aan al hun wensen voldoet”, zegt Muller. “Maar ook op het niveau van technisch kaderpersoneel zien wij in eigen land een overspannen markt en dus kijken wij als specialist in internationale rekrutering en detachering ook voor dit personeel steeds vaker naar zogeheten kennismigranten uit het buitenland.”

Koudwatervrees

Ondanks de positieve ervaringen van hun opdrachtgevers met uitvoerend personeel uit het buitenland ziet TecLine nog altijd koudwatervrees waar het de inzet van kennismigranten betreft. “Zachte criteria als past iemand wel in het team, spelen hier een sterkere rol”, legt Muller uit. “Wij zijn hierover veel met onze opdrachtgevers in gesprek. Door vanuit ons brede netwerk out-of-the-box mee te denken over zaken als opleiding en mobiliteit zien wij dat zij meer en meer openstaan voor creatieve oplossingen, ook vanuit het buitenland.” Voor service en onderhoud blijft TecLine zich in het verlengde van de vraag wel uitsluitend richten op goed personeel uit eigen land.

Competenties

Naast zachte criteria moet het gevraagde personeel natuurlijk vooral aan de eisen van de functie voldoen. Zeker waar het personeel uit het buitenland betreft, kun je cv's en functies echter niet één op één met elkaar vergelijken. “Het blijft lastig de kant-en-klare techneut te leveren, maar door alles terug te brengen naar competenties ofwel vaardigheden weten wij precies wat enerzijds aangeboden en anderzijds gevraagd wordt”, zegt Muller. “Het maakt dat wij zowel op uitvoerend als op kaderniveau bijna altijd een honderd procent goede match weten te maken in de metaal, elektrotechniek en installatietechniek en dat binnen de meest uiteenlopende sectoren.”

TecLine
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 4377
Tweede niveau 2777
Nieuwsberichten 84572
Deze pagina 4652