Tecline levert technici aan het boeiende proces van de hightech jachtbouw

TecLine

Al jaren werft TecLine met succes technisch personeel in binnen- en buitenland door vraag en aanbod niet op basis van taken, maar op basis van universele competenties bij elkaar te brengen. Zo ook voor de scheeps- en jachtbouw. “Maar met het instorten van de olieprijs is de lokale scheepsbouw in Nederland helaas ingestort”, zegt Paul Muller, directeur van TecLine. “Hoe anders is het op de groeiende global markt van de jachtbouw, waar onze techneuten meer dan op hun plek zijn binnen het boeiende bouwproces van de enorme hightech jachten.”

TecLine ziet dat de steeds groter wordende jachten als de mooiste hightech paleizen het ruime sop kiezen. “Voor iedere fase van het bouwproces leveren wij de beste technici, van de ruwe sectiebouw, waarbij vele kabels getrokken worden tot de verfijnde afwerking, waarbij met witte handschoenen de laatste details worden ingeregeld”, vertelt Muller. “Dit alles vraagt om een zeer efficiënte planning, zeker als je bedenkt dat lassers, plaatwerkers, scheepstimmerlieden, techneuten en anderen in een relatief kleine ruimte, waar zij elkaar voortdurend in de weg lopen, moeten samenwerken.”

Bijzonder contrast

Dit soort jachten zijn natuurlijk alleen voorbehouden aan de rijken der aarde, de meest kritische opdrachtgevers waarvoor ieder dubbeltje moet worden omgekeerd. “Het is echt deadlinewerk, waarbij wij steeds sneller, efficiënter en innovatiever moeten werken”, stelt Muller. “Dat werk draagt een bijzonder contrast in zich. In het begin, in de fase van de sectiebouw, werken onze mensen in de stank van het slijpen en lassen om te eindigen in een luxe die zijn weerga niet kent. Het meeste werk dat wij leveren, is aan het oog onttrokken, maar geeft wel volledig sturing aan het jacht, voor onze techneuten een fantastisch iets.”

Uitstekend concept

Met de jachtbouw bevindt TecLine zich in de wereld van de onbegrensde mogelijkheden en dat brengt uitdagingen voor Nederlandse jachtbouwers met zich mee als het vinden van een alternatieve werf wanneer de helling te klein of de sluis in de vaarroute te smal is en het versneld leveren van personeel wanneer de opdrachtgever het net even anders wil. “Daar leent ons concept zich uitstekend voor”, aldus Muller. “Vlissingen of Zwolle, in heel het land leveren wij mensen voor hetzelfde bedrag. En dankzij ons brede netwerk bieden wij met hetzelfde gemak mensen in het buitenland om zo’n prachtig jacht ter plekke binnen de strakke deadline op te leveren.”

TecLine
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 4219
Tweede niveau 2875
Nieuwsberichten 83497
Deze pagina 5319