TecLine, technisch personeel voor infrastructurele projecten

TecLine

Ook in ons land vraagt het wegennet continue om aanpassingen en verbeteringen. Snelwegen worden verbreed, tunnels aangelegd. Een nieuwe trend is het overkappen van snelwegen met daar bovenop ruimte voor bebouwing en recreatie. Dergelijke grote, infrastructurele projecten gaan gepaard met de nodige technische installaties. Hiervoor levert Tecline International zonder problemen gekwalificeerd personeel uit binnen- en buitenland. “Door vanuit competenties te denken, weten wij altijd de juiste man op de juiste plek te krijgen”, zegt directeur Paul Muller.

Qua techniek en installatie komt er heel wat kijken bij bijvoorbeeld de aanleg van een tunnel. Denk aan ventilatie, verlichting en verkeersregelsystemen. En dat alles op heel verschillende momenten gedurende het hele project. “Natuurlijk wil de opdrachtgever zeker weten dat het personeel op tijd wordt geleverd en dus zijn wij al in een vroeg stadium betrokken”, vertelt Muller. “Als de uitvoering van het project start, hebben wij alles duidelijk op papier. Niet alleen de behoefte aan personeel, maar ook praktische zaken als huisvesting en parkeren nabij het project staan in de steigers.”

Logistiek

Infrastructurele projecten hebben veel impact en dus is de planning heilig. Logistiek moet alles goed geregeld zijn, van het creëren van toegangswegen tot de bordjes 'werk in uitvoering'. Ook op dit vlak denkt Tecline met de opdrachtgever mee. “Het moet ook duidelijk zijn welke instructies wij ons personeel mee moeten geven”, gaat Muller verder. “Ook moet er bij wegafzettingen in de weekenden worden doorgewerkt en is het niet mogelijk om ineens met twee keer zoveel mensen de tunnel in te gaan.” Altijd weet Tecline al hun personeel op het juiste moment en onder de juiste voorwaarden in te zetten binnen projecten waar technische installaties een rol spelen.

Competenties

Bij infrastructurele projecten doet Tecline doorgaans een beroep op hun uitvoerend personeel dat op basis van competenties aan het werk is gekoppeld. “Het aansluiten van verlichting en ventilatie, installeren van routepanelen en andere verkeersregelsystemen en het afmonteren van besturingskasten vraagt om vaardigheden die in het buitenland lang niet altijd onder dezelfde functies vallen”, legt Muller uit. “Door alles terug te brengen naar competenties weten wij precies wat enerzijds aangeboden en anderzijds gevraagd wordt. Dit competentiemodel levert (bijna) altijd een honderd procent goede match op. En dus rijd ik regelmatig met enig gevoel van trots door een tunnel die mede dankzij de inzet van ons personeel is gerealiseerd.”

TecLine
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 5401
Tweede niveau 2956
Nieuwsberichten 92065
Deze pagina 5008