TecLine, technische competenties werken grensoverschrijdend

TecLine

TecLine werkt in alle opzichten cross border. Niet alleen werven zij al jaren met succes technisch personeel in het buitenland, ook weten zij als geen ander vraag en aanbod perfect bij elkaar te brengen met hun grensoverschrijdende competentiemodel. “Een Nederlandse elektromonteur doet nu eenmaal niet hetzelfde als een Roemeense elektromonteur”, weet Paul Muller, eigenaar van TecLine International. “Door alles terug te brengen naar competenties weten we precies wat enerzijds aangeboden en anderzijds gevraagd wordt, zowel op uitvoerend als op kaderniveau.”

Ingegeven door de schaarste wordt in ons land op uitvoerend niveau al langere tijd technisch personeel uit het buitenland ingezet. Het kaderpersoneel, de zogenaamde 'witte boorden', wordt nog hoofdzakelijk in eigen land geworven, maar ook werkvoorbereiders en engineers zijn hier steeds moeilijker te vinden. “En dus zetten wij ook hier in op de zogeheten kennismigranten, die hun expertise graag in ons land willen inzetten”, vertelt Muller. “Daar verwachten wij de komende tijd veel van.” Heel lang bestond het beeld dat personeel uit het buitenland onze banen wegneemt, maar bedrijven zien dat die mensen bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken en dat hier echt geen mensen meer te krijgen zijn.

Competenties

TecLine blinkt dus uit in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Het geheim zit 'm in de vertaalslag naar competenties. “Aan de ene kant vragen wij onze klanten wat ze aan competenties zoeken”, legt Muller uit. “Aan de andere kant brengen wij in kaart wat onze medewerkers hebben gedaan, welke vaardigheden zij beheersen. Het is namelijk onmogelijk om in functies te denken. Zo valt tubing (hoge druk meet- en regelleidingen) in ons land onder het vakgebied elektrotechniek, terwijl het in Polen in de portefeuille van een fitter zit. Door niet in functies, maar in competenties te denken, weten wij bijna altijd een honderd procent goede match te maken.”

Reisbureau

Het centrale verkoopkantoor van TecLine zit in Amsterdam, verder zijn er in ons land geen vestigingen. Wel nog een verkoopkantoor in Duitsland, waarmee de Duitse markt wordt bediend. “Onze salesmanagers wonen in de regio waar onze klanten zitten”, zegt Muller. “Wij zijn net een reisbureau, brengen de juiste mensen letterlijk op de juiste plek, zorgen voor een goed onderkomen voor onze buitenlandse medewerkers en regelen waar nodig trainingen. Al deze zorgen nemen wij onze klanten volledig uit handen.” TecLine is vooral actief in het middensegment, in de metaal, elektrotechniek en installatietechniek. Zij het in vele sectoren, onder andere food, infra, chemie, industrie, scheepsbouw en windenergie, in stuk voor stuk aansprekende projecten met de zo gewenste expertise uit het 

TecLine
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 5544
Tweede niveau 2722
Nieuwsberichten 94352
Deze pagina 4929