2 Uitzendbureau bemiddelt in stageplaatsen en afstudeerprojecten

2 Uitzendbureau

'Wij sturen op concrete opdrachten met voordeel voor student en bedrijf'

Een stage of afstudeeropdracht is van onschatbare waarde voor studenten én bedrijven. Althans, als er sprake is van een concrete opdracht, optimale match en goede begeleiding. “Op al die vlakken spelen wij een rol, nemen wij zorg uit handen”, zegt Richard Brinks van 2 Uitzendbureau uit Veendam. “Wij sturen op concrete opdrachten, zorgen voor een goede werving en selectie en komen vervolgens minimaal eens in de zes weken op de werkplek voor een evaluatie en verdere begeleiding. Zo halen studenten en bedrijven echt voordeel uit een stage of afstudeeropdracht.” 

Richard Brinks en Michel Torenbosch richten zich met 2 Uitzendbureau dus niet alleen op het reguliere uitzenden en detacheren. “Wij hebben Michel, voormalig mede-eigenaar van HBO Actief BV, als toegevoegde waarde binnen onze gelederen gehaald. Hij houdt zich al enkele jaren bezig met het bemiddelen van hbo'ers naar stage- en afstudeerprojecten, tijdelijke en vaste functies. Ook het gerichter plaatsen van hbo'ers op bijbanen behoort tot zijn takenpakket”, vertelt Brinks. “Met het uitzendbureau hebben wij vooral met mbo'ers te maken en dus lag het voor de hand met een concept te komen, waarbij wij bemiddelen in stageplaatsen en afstudeeropdrachten voor hbo'ers én mbo'ers.” Diverse mbo-opleidingen blijken positief over het concept, de betrokken hbo-opleidingen waren dat al.

Toekomstige werknemers

Te vaak zien bedrijven stagiaires als een blok aan het been of als extra werknemers om declarabele uren te maken. “Maar zo is het natuurlijk niet”, meent Brinks. “Een stage moet je echt zien als een opleiding met kans op een toekomstige werknemer.” Om er voor opleidingen, bedrijven en studenten het maximale uit te halen, stuurt 2 Uitzendbureau op concrete opdrachten en zorgen zij voor de juiste student voor het juiste bedrijf. “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een mbo'er tijdens een stage twintig weken lang de vloer mag aanvegen, juist alle aspecten van een echte werkweek moeten de revue passeren”, meent Brinks.

Oplossend vermogen

Dat er met een stageplaats of afstudeeropdracht mooie resultaten worden geboekt, bewijzen de volgende voorbeelden. Brinks: “Momenteel doet een hbo'er onderzoek naar de energiereductie bij één van onze klanten. Zoals het nu lijkt, wordt dat zeker gerealiseerd. En laatst wist een student voor een bedrijf in de foodsector de hoge uitval en het hoge ziekteverzuim aanzienlijk te reduceren door het tempo van de machine met vijftien procent te verlagen en dat met onder de streep zelfs een beter resultaat. Het oplossend vermogen van studenten is dus echt van onschatbare waarde.”

Uniek concept

2 Uitzendbureau is het enige bureau in de regio dat opleiding breed en branche breed bemiddelt in stageplaatsen en afstudeeropdrachten voor hbo'ers en mbo'ers. “Het loopt al goed, een nieuwe website is in de maak”, zegt Brinks. “We hebben allebei een breed netwerk, bestaande en nieuwe klanten zijn enthousiast. Ook studenten weten ons te vinden, onderling wijzen ze elkaar op ons bestaan, maar ook opleidingen sturen ze naar ons door.” Studenten en bedrijven die echt voordeel uit een stage of afstudeeropdracht willen halen, kloppen dus aan bij 2 Uitzendbureau.

2 Uitzendbureau
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 5717
Tweede niveau 6512
Nieuwsberichten 210829
Deze pagina 9230