Yobs! zet arbeidsbemiddeling op zijn kop

Yobs

Of de economie nu afzwakt of -zoals nu- groeit, altijd zoeken werkgevers goede medewerkers en zoeken mensen leuke banen. Vraag ontmoet aanbod op verschillende wijzen. Totaal nieuw is de aanpak van Yobs!, een uniek digitaal platform met uitgebreide mogelijkheden.

Digitaal arbeidsbemiddelingsplatform

Na uitvoerig marktonderzoek is directeur Sven Hazelhekke erin geslaagd om samen met de internationale webontwikkelaar The Valley een digitaal arbeidsbemiddelingsplatform te bouwen dat even complex als uniek is en bovenal uitblinkt in gebruiksgemak. Gratis voor werkzoekenden, terwijl werkgevers voor een fractie van de kosten van traditionele werving en in een mum van tijd veel betere, want precies passende, medewerkers krijgen.

Hazelhekke vertelt: ‘We hebben de arbeidsbemiddeling 180 graden gedraaid. Is het nu nog vaak zo dat werkgevers minimaal 2.500 euro aan kosten moeten maken in een langdurend traject alvorens iemand te kunnen contracteren, met Yobs! zijn ze voor een fractie van de kosten en vaak binnen enkele dagen klaar. Dat kan dankzij de enorme database van werkzoekenden die benaderbaar zijn op tal van zoektermen. Alles zit erin, van opleiding tot vaardigheden en van ervaring tot competenties.’

Unieke database voor ePortfolio

Goed, je zoekt als werkgever het schaap met de vijf poten. Hoe werkt Yobs! dan? Hazelhekke legt uit: ‘We bieden werkgevers een unieke database waarin ze kunnen zoeken aan de hand van specifieke of zeer brede zoektermen. Wij koppelen hun zoektermen aan de juiste ervaringen, diploma’s en competenties. De CV’s van werkzoekenden die tevoorschijn komen bieden wij hen op anonieme basis aan. We zoeken op wat mensen kunnen en kennen en niet op hoe ze er uit zien. Het selecteren kan echter op zowel soft skills als hard skills: we bieden een compleet profiel, zodat werkgevers alle relevante informatie hebben voordat ze het sollicitatiegesprek gaan afnemen.’

En zo krijgt de werkgever per zoekopdracht voor vijftig euro drie zogenoemde “Yobpoints”. Dat gebeurt no cure, no pay: accepteert de werkzoekende de uitnodiging van de werkgever voor een gesprek, dan wordt een Yobpoint afgevinkt, maar doet hij dat niet, dan kan de werkgever een nieuwe kandidaat selecteren voor diezelfde Yobpoint. Het mooie aan de database is dat werkzoekenden gratis zelftests kunnen doen om die te koppelen aan hun CV. Over gratis gesproken: werkzoekenden betalen voor de diensten van Yobs! helemaal niets!

‘Als een werkzoekende een uitnodiging van een werkgever accepteert, krijgt de werkgever het complete ePortfolio te zien, inclusief referenties, publicaties en andere relevante zaken. Bij een match nodigen zij zelf de kandidaat uit voor een afspraak via het Yobs!-platform.’

Betaalbaar, snel en compleet

Werkgevers genieten zo unieke voordelen: naast de lage kosten (vijftig euro voor drie namen), de hoge snelheid (kandidaten binnen 48 uur) en de compleetheid van het profiel (hard en soft skills plus een persoonlijkheidsprofiel) zijn er de aanvullende diensten, bijvoorbeeld automatische alarmering zodra het schaap met de vijf poten zich aanmeldt op Yobs!.

Werkgevers krijgen direct toeleiding tot de ideale kandidaten. Zo zet Yobs! de arbeidsbemiddeling totaal op zijn kop met een uniek dienstenpakket dat de komende jaren verder zal worden ontwikkeld met verdiepingen en aanpalende diensten.

Yobs
Weergaven
Voorpagina (eerste niveau) 4375
Tweede niveau 6303
Nieuwsberichten 193123
Deze pagina 9849